HyperLobby Online System  
  Login :: Create an account
::  Home  ::  Downloads  ::  Your Account  ::  Forums  ::
Navigation

HOME/NEWS:
· News

MANUALS/GUIDES:
· HyperLobby manual
· Tips & Tricks
· Release notes
· Terms Of Service
· License

DOWNLOADS:
· HyperLobby client

SUPPORT:
· Support forum
· Forum search

FORUMS:
· HyperLobby general
· Online competitions
· Community support
· HyperLobby skins
· Supported games

Donations
Donate to support future development and hosting of the HyperLobby

Make donations with PayPal!

Due date: Sep 30
September goal: 150.00
Total receipts: 20.00
Transaction fees: 1.38
Net balance: 18.62
Bellow goal: 131.38
Site currency: USD
12% 

September donations:
Pedro20.00
Forums

strange Time out problem

A couple of requests and ideas =)

What console command does HL send to il2fb.exe to connect..?

user name,can one edit it?

Back in Action..need help

Dedicated Server Client LINUX ?

Question about game room addition

password didn't sync with the HL application


HyperLobby Online System: Forums


HyperLobby Online System :: View topic - Solution - Hosting IL2 AEP PF on a router.
Log in Register Forum FAQ Memberlist Search HyperLobby Online System Forum Index
View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic
Author Message
Leadspitter
Postman
Postman



Joined: Oct 15, 2003
Posts: 65
Location: USA

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 8:33 pm Reply with quote

Many People seem to always be asking how to host on a router, most the tutorials out there only show people how to open ports for IL2 only and not HL which you cant host.

Make sure your firewall allows exceptions on HL and Il2

So go into your router by typing 192.168.1.1 in IE or firefox address bar.

Go into port forwarding and open ports for both TCP and UDP, routers varie.


IL2 AEP PF Ports

Service Details
Service Name *IL2 TCP
Type Port Forwarding

Port 1
Protocol: TCP
Global Port(s): 21000-21001
Base Host Port: 21000

Port 2
Protocol: TCP
Global Port(s): 21000
Base Host Port: 21000

=================

Service Details
Service Name *IL2 UDP
Type Port Forwarding

Port 1
Protocol: UDP
Global Port(s): 21000
Base Host Port: 21000


--------------------------------

Hyperlobby Ports

Service Details
Service Name *HL TCP
Type Port Forwarding

Port 1
Protocol: TCP
Global Port(s): 1698-1708
Base Host Port: 1698

=================

Service Details
Service Name *HL TCP(2)
Type Port Forwarding

Port 1
Protocol: TCP
Global Port(s): 20999
Base Host Port: 20999


S and hope this helps out those still having problems. Let me know if this helped you.
 
View user's profile Send private message
123-Wulf-123
Newbie
Newbie



Joined: Nov 02, 2005
Posts: 3

PostPosted: Wed Nov 02, 2005 7:33 pm Reply with quote

My router asks me for "server ip address" when I try to forward those ports, what IP does this refer to? is it the HL IP address, ISP server address or my own IP that I need to fill in?
Just to be absolutely clear do I type the port numbers 1698 and 2078 into both TCP and UDP sections AND IL2 21000 into both TCP and UDP??
All this is a black art to me. Confused
 
View user's profile Send private message
Leadspitter
Postman
Postman



Joined: Oct 15, 2003
Posts: 65
Location: USA

PostPosted: Thu Nov 03, 2005 6:07 am Reply with quote

it should be your ip which you can find on www.whatismyip.com,

yes all routers are different but you have to type in both udp and tcp ports for some routers, other routers like crappy linksys allow you to type inthe port range then select UDP and TCP with checkboxes.
 
View user's profile Send private message
Leadspitter
Postman
Postman



Joined: Oct 15, 2003
Posts: 65
Location: USA

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 1:45 am Reply with quote

This site should help you out for router brands also.

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
 
View user's profile Send private message
123-Wulf-123
Newbie
Newbie



Joined: Nov 02, 2005
Posts: 3

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 6:32 pm Reply with quote

LS thanks for your help, I tried all those sites and all sorts of combinations of IP, Nat forwarding etc...no joy.
I Uninstalled my router software, reset all my TCP/ICP to automatic re-installed the router opened up DMZ on the router config (nothing else) and hey presto!! back able to host HL (after 5 days of messing about Confused ) Very Happy
 
View user's profile Send private message
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum



Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Forums ©